Pierwsza restauracja szwedzkiej sieci Max Premium Burgers w Katowicach już na ukończeniu

Powoli dobiega końca budowa pierwszej w Katowicach restauracji szwedzkiej sieci fast-foodowej Max Premium Burgers. Jest prawdopodobieństwo, że zostanie otwarta jeszcze w tym roku.

Katowice to kolejne miasto na mapie Polski, w którym będzie można zjeść burgery od MAX Premium Burgers. Katowice będą czwartą restauracją MAX na Śląsku. Już teraz można odwiedzić działające punkty w Jastrzębiu-Zdroju, Tychach czy Świętochłowicach. Sieć w całej Polsce liczy już 19 restauracji, ta w Katowicach będzie 20 na liście, a kolejne otwarcia zaplanowane są na przyszły rok.

Obok restauracji Max Premium Burgers w Katowicach powstanie mural oczyszczający powietrze

Katowicka restauracja sieci MAX znajduje się przy trasie wylotowej w kierunku Mikołowa przy ul. Kościuszki 249, obok niedawno powstałego ronda w miejscu skrzyżowania z ul. Armii Krajowej w Piotrowicach. Budowa lokalu trwa od kilku miesięcy, a otwarcie jest coraz bliżej.

Nasi klienci doskonale wiedzą, że przy otwarciu każdej nowej restauracji pojawia się również szereg działań na rzecz lokalnej społeczności i śmiało możemy zapowiedzieć, że aktywności na terenie Katowic z udziałem MAX będzie wiele. Jedną z nich będzie specjalny mural, który pojawi się w sąsiedztwie restauracji i którego zadaniem będzie oczyszczanie powietrza. Mamy również ogromną nadzieję, że katowicka restauracja skradnie serca mieszkańców Katowic i okolic i odniesie taki sam, a nawet większy sukces, jak ta, która mieści się w Świętochłowicach, bowiem jest to nasz najczęściej odwiedzany punkt w całej Polsce! – mówi Jerzy Jakubiak, Head of Development MAX Polsce.

Poszukiwani pracownicy restauracji

Otwarcie nowej restauracji zapowiada również pojawienie się nowych miejsc pracy dla okolicznych mieszkańców.

Szukamy kandydatów na stanowiska kierownicze oraz do obsługi lokalu - mówi Grażyna Łobaszewska, HR Manager w MAX. - Chętnie dzielimy się doświadczeniem, więc zapraszamy do współpracy również tych, którzy chcą spróbować swoich sił w nowej branży lub szukają dodatkowego zajęcia, bowiem MAX to również miejsce, w którym stawiamy na elastyczność w kwestii godzin pracy. Najważniejszym elementem jest dla nas to, aby każda nowa osoba dzieliła się z nami wartościami, które wyznajemy. Odwagą, która pozwala nam znajdować nowe sposoby na wykonywanie działań; pasją, która wpływa na nasze zaangażowanie w najprostsze czynności oraz umiejętnością pracy w zespole, w którym szanujemy swoje odmienności i wspieramy się – dodaje Łobaszewska.

Firma deklaruje również możliwość awansu w strukturach oraz prowadzenia ścieżki kariery w sposób świadomy i odpowiadający nie tylko charakterowi wykonywanej pracy, ale i osobowości kandydata.

Sieć Max Burgers wywodzi się z Laponii

Historia MAX Premium Burgers sięga 1968 r., kiedy w małym lapońskim miasteczku na północy Szwecji Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli swoją pierwszą restaurację, w której serwowali burgery. W ciągu zaledwie dwóch lat stały się tak popularne, że właściciele zdecydowali się na otwarcie kolejnych restauracji.

Dziś MAX to sieć, która liczy ponad 150 restauracji w samej Szwecji, a 183 we wszystkich krajach, gdzie zatrudnia ponad 7000 pracowników. Firma jednak cały czas pozostaje biznesem rodzinnym, obecnym prezesem Max Premium Burgers jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer Bergfors – synowie założyciela sieci.

Ciekawostką jest fakt, że szefem kuchni jest Jonas Mårtensson, który w przeszłości był związany z renomowanymi restauracjami w Sztokholmie i Paryżu, a co najważniejsze, pełnił również funkcję szefa kuchni Szwedzkiego Domu Królewskiego, skąd trafił bezpośrednio do MAX Premium Burgers.

Dzisiaj MAX obecny jest nie tylko na terenie Szwecji, ale także Danii, Norwegii i Polski.

- W tym roku świętujemy 5 rok obecności na polskim rynku, a otwarcie każdej kolejnej restauracji jest dla nas niezwykle ważnym elementem ekspansji. Rok 2022 zamkniemy z 20 otwartymi restauracjami, co nas ogromnie satysfakcjonuje – mówi Jerzy Jakubiak, Head of Development MAX Polsce.

Królem jest burger, ale w menu znajdziemy nie tylko jego

Dla MAX Premium Burgers najważniejsze jest to, aby za dobrze skomponowanym smakiem i ciekawym menu zawsze stała jakość składników.

Nasze menu zawiera różnorodne pozycje. Co najważniejsze w restauracjach MAX nasi goście mogą personalizować swoje zamówienie – zamieniając klasyczną bułkę na bezglutenową lub liść sałaty czy też zastąpić sos majonezem, bez jajecznym. Nie zapominamy również o tych, którzy zamiast tradycyjnego mięsa, wolą sięgnąć po alternatywne rozwiązania, czyli słynne Zielone Menu: tutaj do wyboru mamy ser Halloumi lub roślinny burger Plant Beef – kontynuuje przedstawiciel MAX.

Goście MAX mogą samodzielnie skomponować własnego burgera, a w menu przy każdej pozycji podana jest wartość emisji CO2.

Max Burgers budowa Katowice

Może Cię zainteresować:

Pierwsza w Katowicach restauracja tej sieci fastfoodowej powstaje przy dużym skrzyżowaniu

Autor: Katarzyna Pachelska

07/10/2022

Drzwi Zwane Koniem, Katowice

Może Cię zainteresować:

Kultowy katowicki lokal Drzwi Zwane Koniem zamyka się. Będzie działać tylko do końca roku

Autor: Katarzyna Pachelska

15/11/2022

Fabryka Porcelany, Katowice

Może Cię zainteresować:

Katowicka Fabryka Porcelany funduje wesele na 100 osób! Zaczął się konkurs dla zakochanych

Autor: Katarzyna Pachelska

15/11/2022

Subskrybuj 24kato.pl

google news icon